Hout- en vloerverwarming

Verwerking

Vloerverwarming en houten vloeren ? Jazeker die gaan al jaren samen. Hiervoor gebruiken wij een duoplank van  eiken . Deze duoplanken zijn leverbaar in planken tot 28 cm breed. Ook in andere legpatronen, zoals Hongaarse punt visgraat blokpatroon enz, is deze houten vloer verkrijgbaar in planken tot 18 cm breed en beschikbaar in vele maten en kleuren.

De Rc-waarde van een houten vloer geeft het warmte-isolerend vermogen of de warmteweerstand van een houten vloer weer. De Rc-waarde is de totale weerstand (R = Resistance) van de gehele vloerconstructie (c = construction). Een dikke vloer met een hoge Rc-waarde zal meer weerstand geven dan een dunne vloer met een lage Rc-waarde. Een hoge Rc-waarde betekent dat de houten vloer goed isoleert, waardoor de stookkosten hoger zijn, omdat de warmte van de vloerverwarming meer moeite heeft om aan de oppervlakte te komen.
Ook het warmte-effect en de opwarmtijd zullen bij een dikke houten vloer minder rendement opleveren. Voor het realiseren van een houten vloer met vloerverwarming voor het hoogste rendement adviseren wij daarom eiken lamelparket ‘Vincent’.

Deze eiken vloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Mocht jouw kleur vloer er niet direct tussenzitten, dan maken wij deze kleur vloer op aanvraag graag voor jou. De weerstand van dit 16 mm dikke parket is laag (Rc 0,088) en de levensduur van de vloer is lang. Dit maakt het tot een ideale houten vloer voor op vloerverwarming.
Heb je vragen over vloerverwarming of houten vloeren? Neem eenvoudig contact met ons op Wij beantwoorden al je vragen en geven je graag advies over de mogelijkheden op basis van jouw woonsituatie.